În funcție de nevoile tale, ar trebui să închiriezi un spațiu dedicat sau un birou într-un spațiu de coworking?

Societatea se dezvoltă în mod continuu, iar odată cu ea se modifică atât viața privată, cât și activitatea profesională a persoanelor. Apar noi domenii de activitate și dispar locuri de muncă mai vechi, și din ce în ce mai mulți oameni încep să lucreze de acasă, sau să nu mai fie condiționați de o locație impusă de compania în care lucrează. În acest context, un număr mare de persoane încearcă să găsească spații alternative de lucru, deoarece munca de acasă este contraproductivă, nestimulantă și îi face pe lucrători să se simtă singuri, în lipsa componentei sociale. Dacă trebuie să alegi între un spațiu de coworking și închirierea unui birou, ar trebui să iei în calcul următoarele aspecte:

Birou într-un spațiu de coworking

Spațiile de coworking reprezintă alternativa ideală pentru freelanceri, antreprenori, persoane din industriile creative și pentru unele mici afaceri, deoarece le oferă acestora ocazia să scape de monotonia muncii de acasă, care se poate dovedi un spațiu plin de distrageri, ce inhibă creativitatea. Într-un spațiu de coworking se întâlnesc și lucrează împreună persoane din domenii și arii de lucru diverse, uniți într-un loc în care își pot desfășura activitatea în timp ce simt că aparțin unei comunități. Acestea oferă săli de conferință, birouri separate ce pot fi rezervate pentru o perioadă de timp, spații de recreere, canapele și acces la o bucătărie echipată, și echipamente precum scannere, imprimante și alte aparate.

Accesul se face în baza unui card de membru plătit lunar; această variantă este mult mai ieftină decât închirierea unui birou separat și îți permite să renunți la spațiul închiriat de la o lună la alta. În plus, acest aspect îți va conferi flexibilitate, deoarece nu va trebui să fii legat contractual de un spațiu care nu îți satisface nevoile pe termen lung. Problemele legate de mentenanță, întreținere și curățenie cad în seama managementului companiei, așa că utilizarea unui birou într-un spațiu de coworking te scapă de aceste probleme.

Un avantaj major al spațiilor de coworking este reprezentat de faptul că acestea aduc împreună un număr mare de profesioniști din domenii foarte variate cu care poți colabora în orice moment, astfel că nu va mai trebui să efectuezi o muncă de cercetare în momentul în care ai nevoie de un specialist cu care să lucrezi, deoarece vei găsi mereu un coleg de birou care va fi fericit să te ajute. Mai mult, mediul de lucru stimulează productivitatea și creativitatea, întrucât un spațiu de coworking reunește un număr mai mare de persoane care se dezvoltă concomitent pe plan profesional.

Birou personal

Închirierea unui spațiu privat pentru biroul tău îți oferă oportunitatea de a crea un spațiu care să satisfacă nevoi specifice, pe care îl poți personaliza în funcție de preferințele personale, atât în materie de împărțire a spațiului și elemente pe care le consideri esențiale, cât și în legătură cu elemente vizuale și cele de design. Această variantă îți va permite să ai un birou privat, doar pentru tine însuți.

Un birou privat nu îți va oferi doar intimitate, ci și liniștea pe care nu o poți regăsi într-un spațiu de coworking pe care îl împarți cu multe alte persoane. În plus, identitatea unei afaceri se regăsește și în spațiul în care se desfășoară. Din acest motiv, un spațiu de coworkig poate fi o variantă ideală pentru o afacere aflată la început de drum, care este într-o continuă dezvoltare a identității sale, dar un business consacrat are nevoie de un spațiu stabil care să îi servească drept sediu. În plus, atunci când ai un sediu stabil nu va mai trebui să îți faci griji cu privire la procesul de mutare și la căutarea unei noi locații.

Un spațiu de birou propriu poate fi personalizat cu elementele de identitate ale brand-ului și va emana valorile companiei, iar acest lucru va genera un sentiment de încredere clienților și persoanelor care vor intra în spațiul tău de lucru, în opoziție cu un spațiu comun ce nu îți oferă nici intimitate, nu sugerează nici caracteristicile firmei și nu îți permite să controlezi factorii de mediu și atmosferă.

Comentarii

mood_bad
  • Nici un comentariu
  • Adauga un comentariu