7 spații ciudate/inedite pentru activități profesionale/comerciale

Munca ne acaparează o mare parte din viață; reprezintă un mediu în care petrecem jumătate din zi, iar pentru dezvoltarea creativității este ideal să lucrezi într-un spațiu stimulant, care să îți ofere și spații de relaxare, întrucât persoanele dau mai mult randament atunci când pot avea și momente în care să se recreeze, în special în perioade aglomerate. Un birou colorat, vesel, frumos mobilat poate fi stimulant pentru angajați, mai ales dacă aceștia au îndatoriri de serviciu dificile. Din ce în ce mai multe birouri își îndreaptă atenția către un design cât mai îndrăzneț, dar unele spații au dus mai departe ideea și au creat spații inedite în care să își desfășoare activitatea angajații.

  1. Bunker atomic

Furnizorul de internet suedez Bahnhof AB din Stockholm își desfășoară activitatea la 30 de metri sub pământ, într-un bunker nuclear din perioada Războiului Rece, cu peșteri și pereți făcuți din granit natural, ce îmbină elemente moderne, precum pereții de sticlă și mobilier futurist.

  1. Containere

Pallota Teamwork, o firmă din California ce se ocupă cu evenimente caritabile își ține birourile în interiorul unor containere de dimensiuni mari. Prin renovarea și modificarea acestora au obținut un sediu efectuat cu costuri minime ce are un aspect foarte jucăuș.

 

3. Spații pentru somn

Google Zurich pune la dispoziția angajaților spații în care se pot recrea singuri, în interiorul unor capsule sub formă de ou ce le generează un loc intim, liniștit și retras. Companiile cu un program de lucru solicitant și cu o agendă încărcată au nevoie să ofere angajaților acest gen de spații de odihnă pentru a se asigura de bunăstarea lor, iar aceste inovații se văd în randamentul pe care îl dau lucrătorii.

 

4. Camping la birou

Compania Autodesk oferă angajaților spații de relaxare inspirate din natură, pentru a-i ajuta să scape de stres și să se rupă pentru câteva momente de viața de birou.

Acest spațiu cu hamace, mobilier de picnic, foc de tabără și plante îi ajută să se proiecteze într-o atmosferă de vacanță, chiar și pentru câteva momente, înainte de a reveni la muncă.

 

  1. Teren de basket

Adobe are grijă de angajații săi și dorește ca aceștia să se mențină sănătoși și în formă, iar campusul lor uriaș are camere pentru muzică, ecrane uriașe pentru jocuri video și mai multe terenuri de basket.

  1. Metrou în holul principal

Sediul Epic din Verona a dus designul îndrăzneț la un alt nivel, cu un hol care arată la fel ca metroul din New York.

  1. Tobogan în interiorul sediului

În interiorul unui sediu Google există un tobogan pe care angajații îl pot folosi ca alternativă la scări.

Comentarii

mood_bad
  • Nici un comentariu
  • Adauga un comentariu