De ce să alegi un spațiu de coworking?

Fie că ne place sau nu, munca ne ocupă o parte foarte mare din viață, și este foarte important să ne creăm un cadru potrivit în care să ne desfășurăm activitatea. Există numeroase avantaje atunci când ești freelancer, sau când ai propriul tău start-up, de la faptul că nu trebuie să răspunzi în fața unui superior, la programul flexibil și posibilitatea de a lucra de oriunde. Deși la început poate părea atractiv să nu fie necesar să te deplasezi zilnic la birou, foarte mulți liber-profesioniști care lucrează de acasă văd o problemă în acest aspect, deoarece îi face să se simtă izolați, distrași și lipsiți de creativitate. Din acest motiv, spațiile de coworking au câștigat foarte mult teren în ultima vreme, în contextul creșterii numărului de persoane care au renunțat la munca într-o companie.

Ce este un spațiu de coworking?

Coworking-ul este un spațiu de lucru ce aduce împreună profesioniști independenți din domenii variate, cărora le permite să își creeze un mediu stimulant pentru productivitate, în care pot lucra fără să fie distrași. În afara faptului că îți oferă un spațiu în care să te poți dezvolta pe plan profesional, acestea îți pun la dispoziție numeroase facilități, precum sală de conferințe, cabine private în care să poți discuta la telefon, aparatură pentru video conferințe, servicii de print, parcare, bucătărie comună și săli de relaxare, și multe altele.

Costurile reduse

Acestea funcționează în baza unui card de membru, iar un prim avantaj este reprezentat de costul mult mai redus, în comparație cu închirierea unui birou independent, deoarece membrii nu mai trebuie să suporte singuri chiria și costurile legate de mobilier, utilități, aparatură, mentenanță sau curățenie. Nu trebuie să îți asumi singur responsabilitatea întreținerii unui spațiu, deoarece managementul firmei care îți pune biroul la dispoziție se va ocupa de acest aspect.

Interacțiunea socială

Chiar dacă există câteva persoane care se simt mai bine atunci când sunt izolate, oamenii sunt ființe sociale, care au nevoie de interacțiuni cu alți membrii ai comunității, iar un spațiu de coworking oferă sentimentul de apartenență la un grup. În plus, cei ce lucrează împreună în acest regim nu se situează într-o ierarhie, astfel că nu dezvoltă relațiile de colegialitate bazate pe competitivitate, care sunt specifice într-o companie.

Conexiunile cu alți specialiști

Totuși, nu doar partea socială este importantă atunci când alegi să lucrezi alături de alte persoane, într-un spațiu de coworking, ci conexiunile. Profesioniști din domenii variate se întâlnesc și își desfășoară activitatea în același loc, iar atunci când vei avea nevoie de ajutor într-o privință, vei avea la cine să apelezi. Să presupunem că ai pus bazele unui start-up bazat pe producție, dar nu ai cunoștințe de design grafic, social media sau web design. Dacă lucrezi într-un spațiu de coworking, vei găsi cu siguranță persoane cu cunoștințe în aceste domenii care ar fi mai mult decât bucuroase să te ajute. Mai mult, trebuie să te gândești la faptul că atunci când o mulțime de profesioniști care își cunosc bine domeniul de activitate lucrează în același spațiu, există nenumărate oportunități și posibilități de dezvoltare; în urma colaborărilor și ajutorului reciproc puteți pune bazele unei afaceri foarte bine structurate, unde fiecare să reprezinte un departament specializat.

Productivitate crescută

Atunci când lucrezi de acasă este mult mai greu să îți găsești motivația de a lucra; este ușor să te lași distras, iar faptul că te trezești, îți faci cafeaua și începi să lucrezi în pijamale nu te ajută să intri în starea mentală de care ai nevoie pentru a-ți duce treaba la bun sfârșit. Dacă petreci săptămâni la rând lucrând acasă, poți pierde noțiunea timpului și va fi mult mai dificil să respecți deadline-uri, iar în cazul în care ai copii, opțiunea de a munci în propria casă într-un mod eficient, fără distrageri, poate deveni un obiectiv imposibil de atins. Un mediu în care toate persoanele muncesc alături de tine este mult mai stimulant, iar atunci când rămâi fără idei poți cere sugestiile specialiștilor care te înconjoară.

Dacă simți că nu ești productiv și nu te poți concentra atunci când lucrezi de acasă, ar trebui să încerci un spațiu de coworking și vei vedea că nu vei valorifica doar aspectul profesional; satisfacția față de munca depusă și calitatea vieții se vor îmbunătăți, făcându-ți viața mai plăcută.

Comentarii

mood_bad
  • Nici un comentariu
  • Adauga un comentariu