5 aspecte care indică faptul că ai nevoie de un spațiu nou pentru afacerea/echipa ta

Afacerile cresc și se dezvoltă, și de foarte multe ori spațiul în care au luat naștere poate să nu mai fie potrivit nevoilor actuale, odată cu trecerea timpului și cu evoluția lor. Spațiile pot deveni prea neîncăpătoare, iar o locație de top în care ai pus pe picioare afacerea în urmă cu 15 ani poate deveni nedezirabilă și greu accesibilă. Nu trebuie să te atașezi de o locație, și trebuie să înțelegi că schimbarea înseamnă progres, iar un loc mai mare îți va permite să te dezvolți în continuare mai mult. Clienții vor fi mereu impresionați de un spațiu mai mare, iar vechii clienți vor vedea relocarea într-o locație mai bună drept un semn de abundență ce îi va face să aibă mai multă încredere în afacerea ta. În plus, angajații se vor simți prețuiți și vor lucra mai bine atunci când le vei oferi spațiul de care au nevoie ca să își desfășoare activitatea în parametrii ideali.

Vă prezentăm 5 aspecte care indică faptul că ai nevoie de un spațiu nou pentru afacerea ta

  1. Modificarea numărului de angajați

Dacă în ultima perioadă, numărul angajaților pe care îi ai a crescut, nu îi poți forța pe aceștia să se înghesuie într-un spațiu neîncăpător, deoarece acest lucru le poate scădea productivitatea și le va reduce sentimentul de intimitate. Deși poți împărți un spațiu în mai multe secțiuni, nu poți face acest lucru la nesfârșit, dacă ții la bunăstarea angajaților sau a echipei tale.

Scăderea numărului de angajați ar trebui să aducă după sine mutarea, în cazul în care nu plănuiești să faci alte angajări sau colaborări pe viitor, deoarece păstrarea unui spațiu prea mare aduce după sine o mulțime de cheltuieli. Poate fi plăcut să nu fii nevoit să te înghesui, dar dacă ești presat din punct de vedere economic, sau dacă vrei să faci economie, ar trebui cu siguranță să găști un nou spațiu.

  1. Locația

Structura demografică a orașelor este în continuă modificare, iar o zonă care îți era favorabilă pentru dezvoltarea afacerii acum 10 ani, poate să devină o locație care nu mai este de interes pentru publicul tău. Dacă pare că locația ta nu mai atrage clienți, va trebui să iei în considerare o mutare, deși acest proces poate să pară anevoios, întrucât poate fi un aspect critic în dezvoltarea viitoare a firmei.

  1. Spațiu de stocare limitat

O afacere în dezvoltare te-ar putea pune în situația în care nu vei mai avea spațiu de stocare, în momentul în care vânzările cresc. Un stoc complet permanent te va ajuta să livrezi rapid produsele, astfel că vei avea un flux de numerar constant, iar clienții vor fi fericiți. Dacă spațiul de stocare este limitat, va fi mai dificil să gestionezi stocuri externe, din alte locații sau depozite. În cazul în care vrei să schimbi spațiul în care îți desfășori activitatea din acest motiv, ar trebui să iei în calcul alegerea unei locații cu o capacitate de stocare mai mare decât ai nevoie în momentul actual, deoarece există șansa să te extinzi în continuare, și în acest mod poți evita necesitatea de a te muta din nou atunci când spațiul devine din nou neîncăpător.

  1. Căi de acces

O afacere care a pornit de la un magazin fizic, vizitat de clienți care mergeau pe jos, poate întâmpina o problemă foarte mare odată cu dezvoltarea comenzilor online și a curieratului – căile de acces. Dacă ai nevoie să permiți accesul unor mașini mari pentru aprovizionare sau pentru livrări, dar locația ta nu permite circulația vehiculelor cu gabarit mare, ar trebui să iei în considerarea mutarea într-un loc mai accesibil.

  1. Starea clădirii

Identitatea unei afaceri este corelată și cu sediile acestea și cu locul unde își desfășoară activitatea, iar o clădire depreciată îi poate face pe clienți să își piardă încrederea în produsele sau serviciile pe care le oferi. Dacă îți desfășori activitatea într-o clădire care s-a depreciat vizibil odată cu trecerea anilor, poate ar fi momentul să iei în calcul o mutare. Desigur, renovarea este o variantă viabilă, dar de multe ori aceasta nu rezolvă probleme mai grave, precum cele legate de structură, instalații electrice și sanitare, și de multe ori te poate costa mai mult decât relocarea. Oferă afacerii sau echipei tale un nou început, într-o nouă locație.

Comentarii

mood_bad
  • Nici un comentariu
  • Adauga un comentariu